Ik ben Monique Reijnoudt en ik ben 53 jaar, samenwonend en moeder van 2 volwassen kinderen.

Ik ben vanaf mijn 18e werkzaam in de gezondheidszorg, waarvan de afgelopen 15 jaar als praktijk ondersteuner GGZ in de huisartsenzorg en als mindfulness trainer.

Ik heb altijd veel gevoeld. Als kind voelde ik de emoties van anderen en moest ik mezelf beschermen om niet over te lopen van alles wat ik hoorde, zag en voelde. Nu weet ik, dat ik overprikkeld raakte en in verwarring, omdat ik niet kon plaatsen wat er allemaal gebeurde om mij heen en binnen in mijzelf. Het maakte me angstig om mezelf te laten zien, maar dit negeerde ik. Ik vond al dat voelen maar lastig en ik was vooral bezig om mezelf te leren om rationeel te zijn en door te zetten. Kom maar op, ik pak alles aan.

Ik heb mezelf dus vooral aangespoord om mijn rationele kant te ontwikkelen, terwijl er altijd een onderstroom was die me mijn gevoelige kant liet zien. Heel soms kon ik verbinding maken met deze onderstroom. Ik keerde echter steeds weer terug naar het veilige pad van weten, kunnen en mezelf staande houden. Dat ik hierdoor een deel van mezelf wegstopte wist ik misschien ergens wel, maar altijd kwam dan de angst (en daarmee het oordeel) om mezelf te laten zien, om te laten zien wie ik werkelijk ben.

Mindfulness heeft me geholpen om hier mee om te gaan, in het hier-en-nu te leven en los te komen van de verhalen die ik mezelf vertelde en daarmee het oordeel.

Dit proces kwam in een stroomversnelling toen ik in 2019 startte met de opleiding tot energetisch therapeut, een ervaringsgerichte beroepsopleiding.  De wereld van de chakra’s, aura’s, zingeving en spiritualiteit kwam tot leven en tot bloei. Ook verdiepte ik me in reiki en ik werd Master in de Kundalini reiki. In de afgelopen jaren volgde ik cursussen op gebied van familieopstellingen, verlies en rouw, mediumschap en IEMT.

Het heeft me gebracht waar ik nu ben. Ik heb geleerd om te vertrouwen op mijn intuïtie door juist gebruik te maken van mijn vermogen om helder te voelen, te weten, te horen en te zien. Dit wil ik graag doorgeven aan anderen die daar voor open staan.

Ik geloof oprecht en vanuit eigen ervaring, dat ieders unieke levenspad het juiste pad is om te bewandelen. En hoewel het misschien niet altijd het pad is dat we gehoopt of gewild hadden en worden we regelmatig op de proef gesteld, het is ons eigen levenspad.

Het is de ultieme uitdaging om betekenis te kunnen geven aan wat we meemaken en aan wat ons tegenzit, om zo onze weg weer te kunnen vervolgen.

Opleiding en bijscholing

Ik ben opgeleid tot verpleegkundige en ik heb gewerkt in het ziekenhuis, de verslavingszorg en in de geestelijke gezondheidszorg. Sinds 2008 ben ik werkzaam in de functie van praktijkondersteuner huisartsenzorg GGZ in Helmond en Veldhoven.

In 2017 heb ik de opleiding tot mindfulness trainer afgerond bij het Radboud UMC voor mindfulness en in 2021 de beroepsopleiding Energetisch therapeut bij Sonnevelt Opleidingen. In 2023 heb ik de opleiding tot IEMT-practitioner bij Anne ten Brinke afgerond.

In de loop der jaren heb ik aanvullende scholingen gedaan op het gebied van verlies en rouw, stress(preventie), psychotrauma, systemisch coachen/opstellingen, spiritualiteit en zingeving.  

Ik ben lid van de beroepsvereniging integrale vitaliteitskunde (VIV) en de associatie voor IEMT practitioners.