Wat is Kundalini reiki?

Kundalini Reiki is een eenvoudig maar zeer krachtig energiesysteem. Reiki is het Japanse woord voor de alles omvattende en alles doordringende levensenergie.

Rei = universeel/onbegrensd

Ki = Levensenergie of vitale kracht.

Kundalini = opgerolde kracht.

Kundalini is een energie die iedereen in zich draagt. Het wordt weergegeven in de vorm van een slang die rust op de basis van je ruggengraat. Je maakt via deze energie de verbinding met de universele levensenergie.

Het geeft je de mogelijkheid om aan jezelf en andere mensen, dieren, planten, situaties en ruimtes deze energie te sturen, enkel door je intentie.

Door chakra blokkades is deze energie bij de meeste mensen inactief. Deze energie kan worden opgewekt door jaren van meditatie of het beoefenen van yoga, maar ook door de juiste inwijdingen. Ook kan de Kundalini spontaan ontwaken bij heftige gebeurtenissen. Dit kan dan ongemakken met zich meebrengen, omdat de energie dan niet goed gestuurd kan worden. Je kunt dan heftige reacties geven op emotioneel gebied maar ook fysiek. Door de inwijdingen kan de energie in een relatief korte tijd, met de juiste dosering geactiveerd worden waardoor de energie normaal kan integreren.

In de basis betekent Kundalini dat bepaalde genezingskanalen en chakra’s geopend zijn waardoor je toegang hebt gekregen tot de energie van de aarde welke onderdeel is van de universele energie. Het wortel chakra dat in de buurt van het onderste einde van je wervelkolom zit, fungeert als kanaal voor de Kundalini energie. Daarna stijgt de energie door het “hoofd energiekanaal” (chakra’s) verticaal in het lichaam en dan naar boven op je kruin. Een geopende Kundalini betekent dat over een bepaalde tijd een volledige reiniging van de chakra’s in het energiekanaal plaatsvindt.

Inwijdingen

Je ontvangt in totaal 3 inwijdingen en 3 boostersessies. De eerste 3 inwijdingen zijn gekoppeld aan een consult in mijn praktijk. De 3 boostersessies kunnen plaatsvinden op afstand (via een digitale sessie). Je bent uiteraard ook welkom in de praktijk als je dit liever doet.

Een inwijding is de spirituele activatie van jouw energetisch veld. Iedere inwijding verhoogt de energie en helpt je lichaam om automatisch hogere frequenties van reiki energie te ontvangen.

Je krijgt oefeningen mee om jezelf en anderen te kunnen behandelen met de Kundalini energie, afhankelijk van welke inwijding je hebt ontvangen. Op deze manier kunnen de energetische veranderingen geleidelijk aan plaatsvinden.